Sök medel för projekt som bidrar till minskad energianvändning!

Publicerad: 2021-04-13


Utlysning från Naturskyddsföreningen

Sök medel för projekt som bidrar till minskad energianvändning!

OBS! Energifonden är just nu under utvärdering och stängd för nya ansökningar. Det kan också innebära förlängda handläggningstider för redan inskickade ansökningar. Handläggning av nya ansökningar återupptas igen under hösten 2024, information om detta publiceras på Naturskyddsföreningens hemsida.


 

Ansökan sker löpande. 

Information

Nu är det möjligt att söka medel från Naturskyddsföreningens Energieffektiviseringsfond. Fonden fokuserar på projekt för minskad energianvändning. 

Det är viktigt att visa att projektet bidrar till konkret miljönytta i form av minskad energianvändning. Rena informationsprojekt, grundforskning eller stöd till löpande verksamhet får inte projektstöd. Inventeringar, tillämpad forskning eller andra liknande projekt kan få stöd efter en särskild prövning av Naturskyddsföreningen. Det går inte att få stöd för åtgärder som måste utföras på grund av lagkrav.
 



Vem kan söka

Det som krävs för att söka pengar ur fonderna är en tydlig avsändare, ett klart syfte med en beskrivning av miljönyttan, en projektplan samt en specifikation av ansökt belopp, totala kostnader, vad som finansieras av andra och vilken del av projektet som ska finansieras av fonden.
 



Läs mer om fonden här.
 

Kontakta oss på Energikontor Syd!

Vi på Energikontor Syd är inte bara expeter på energieffektivisering och förnybar energi, vi har även över tjugo års erfarenhet av att utforma projektansökningar och budget. Kort och gott - vi kan projektering med extern finansiering.

Vi samverkar gärna med er i projekt och hjälper er med ansökan. 
 

Ta kontakt med oss för att bolla idéer!

Kategorier

Kontaktpersoner


Lena Eckerberg

Lena Eckerberg

Utvecklingschef/Projektledare

Tel. 0734-40 82 75 ,

lena.eckerberg@energikontorsyd.se


Mer inom samma tema

15 artiklar hittades

Se alla poster inom temat