Samarbete och erfarenhetsutbyte mellan regioner i Europa

Publicerad: 2024-03-26


Interreg Europe samarbete och erfarenhetsutbyte i hela EU. Utlysningen stänger 7 juni 2024.

Samarbete och erfarenhetsutbyte mellan regioner i Europa

Interreg Europe är ett program inom ramen för Europeiska Unionens regionala politik. Det syftar till att främja samarbete och erfarenhetsutbyte mellan olika regioner inom Europeiska unionen för att främja regional utveckling och minska ekonomiska och sociala skillnader mellan regionerna. Programmet fokuserar särskilt på att främja hållbar tillväxt, innovation, sysselsättning och miljöskydd.

Utlysningen stänger
7 juni 2024



Information

Man kan söka projektmedel för interregionala samarbetsprojekt. Dessa projekt samlar relevanta organisationer från olika länder i Europa som arbetar tillsammans kring en gemensam regional utvecklingsfråga. De första tre åren av projekten (’kärnfasen’) är dedikerade till utbyte och överföring av erfarenhet mellan de deltagande parterna för att förbättra de politiska strategier och styrdokument som projektet behandlar. Under den fjärde och sista året (’uppföljningsfasen’) fokuserar regionerna främst på att övervaka resultaten och effekterna av samarbetet. 

Interreg Europe- programmet är strukturerat kring en enda övergripande prioritering, den interregionala specifika målsättningen 'en bättre samarbetsstyrning. Detta innebär att projektpartnerna kan samarbeta om alla ämnen av gemensamt intresse i linje med deras regionala behov, så länge detta faller inom ramen för sammanhållningspolitiken. 

Följande tematiska områden finns: 

  • Smarter Europe 
  • Greener Europe 
  • More social Europe 
  • More connected Europe 
  • Europe closer to Citizens 
     


Vem kan söka? 

Offentlig sektor och ideella organisationer 
 



Geografiskt område

Hela Europeiska unionens territorium med sina 27 medlemsstater, inklusive öregioner och yttersta randområden kan söka medel inom programmet. Dessutom är Albanien, Bosnien och Hercegovina, Moldavien, Montenegro, Nordmakedonien, Norge, Serbien, Schweiz och Ukraina fullvärdiga medlemmar i programmet och organisationer från dessa länder är berättigade att delta i projekt. Partners från andra länder kan delta på egen bekostnad. 
 



Läs mer om utlysningen här.

 

Kontakta oss på Energikontor Syd!  

Vi på Energikontor Syd är inte bara experter på energieffektivisering och förnybar energi, vi har även över tjugo års erfarenhet av att utforma projektansökningar och budget. Kort och gott - vi kan projektering med extern finansiering.  Vi samverkar gärna med er i projekt och hjälper er med ansökan. 

Ta kontakt med oss för att bolla idéer! 

Kontaktpersoner


Lena Eckerberg

Lena Eckerberg

Utvecklingschef/Projektledare

Tel. 0734-40 82 75 ,

lena.eckerberg@energikontorsyd.se


Mer inom samma tema

15 artiklar hittades

Se alla poster inom temat