Bidrag för energieffektivisering i småhus

Publicerad: 2023-06-30


Bidrag från Boverket för energieffektivisering av småhus. Bidraget kan sökas mellan 3 juli 2023 – 1 juni 2025.

Bidrag för energieffektivisering i småhus

Bidrag för energieffektivisering av småhus kan sökas från Boverket. Bidrag kan sökas av ägare till småhus som värms upp med el eller gas. Materialkostnader för vissa åtgärder på värmesystemet, såsom installation av en värmepump eller anslutning till fjärrvärme, kan beviljas som bidrag. För att vara berättigad till bidrag för klimatskärmsåtgärder måste ägaren tidigare ha fått bidrag för värmesystemsåtgärder för samma småhus. Detta främjar energieffektivisering och hållbarhetsförbättring av småhus i Sverige.

Bidraget kan sökas mellan
3 juli 2023 – 1 juni 2025



Information

Kostnader för åtgärder som avser uppvärmning av utrymmen eller tillbyggnader som inte tidigare har varit uppvärmda täcks inte av bidrag. Det innebär att det inte är möjligt att ansöka om bidrag för utrymmen där det inte funnits någon tidigare värmekälla. 

Läs mer på Boverkets sida för mer detaljer om förutsättningarna för bidraget.

För energirådgivning till privatpersoner – kontakta den kommunala energi- och klimatrådgivaren i din kommun.  

Energi- och klimatrådgivning är en kostnadsfri, opartisk och lokal service som erbjuds av din kommun. Den riktar sig till privatpersoner, små och medelstora företag, bostadsrättsföreningar, privata flerbostadshusägare och föreningar. Här kan du söka efter energi- och klimatrådgivning i din kommun. Om du inte hittar din kommuns rådgivare i listan, kan du kontakta kommunens växel eller besöka deras webbplats.   
 



Vem ska söka?

Ägare till småhus som värms upp med el eller gas som äger (helt eller delvis) och stadigvarande bor i småhuset och använder huset som permanentbostad. Som småhus räknas en- och tvåbostadshus som är friliggande eller sammanbyggda till par-, rad- eller kedjehus.
 



Läs mer om bidraget här.

 

Kontakta oss på Energikontor Syd!  

 Vi på Energikontor Syd är inte bara experter på energieffektivisering och förnybar energi, vi har även över tjugo års erfarenhet av att utforma projektansökningar och budget. Kort och gott - vi kan projektering med extern finansiering.  

Vi samverkar gärna med er i projekt och hjälper er med ansökan. 

Ta kontakt med oss för att bolla idéer!  

Kontaktpersoner


Lena Eckerberg

Lena Eckerberg

Utvecklingschef/Projektledare

Tel. 0734-40 82 75 ,

lena.eckerberg@energikontorsyd.se


Mer inom samma tema

15 artiklar hittades

Se alla poster inom temat