Letar ditt företag efter stöd för energieffektivisering?

Publicerad: 2024-03-13


Utlysning från Enterprise Europe Network. Utlysningen stänger 15 maj 2024.

Letar ditt företag efter stöd för energieffektivisering?

Under 2 år kommer EENergy-programmet att fördela 9 miljoner euro i form av över 900 bidrag till små och medelstora företag över hela Europa för åtgärder som ska minska totala energianvändning med minst 5 %. Varje företag kan ansöka om högst 10 000 € i bidrag med 100 % finansiering.


 

Utlysningen stänger
15 maj 2024 

Vad kan EU-stödet användas till?

Investering: genomförande, förvärv, inköp och/eller installation av ny programvara, hårdvara, utrustning eller andra teknologier. Tex: Bidrag till köp och installation av förnybara energisystem som solpaneler, vindkraftverk, omvandlare, lagringssystem eller annan relevant utrustning. Implementering av energioptimerings-/hanteringsprogramvara på en produktionslinje. Byte av en gammal panna till en modern med mer effektiv teknik. Byte av föråldrade strömförsörjningsenheter mot moderna och effektiva. 

Konsulttjänster: dvs rådgivning och konsulttjänster relaterade till identifiering och genomförande av energieffektivitetsförbättringar, samt energirevisioner. Tex: Utförande av en detaljerad behovsanalys för det stödmottagande små och medelstora företaget och utformning av en detaljerad investeringsplan för energieffektivisering. Teknisk konsultation för att identifiera områden för förbättring av energieffektiviteten och lämpliga teknologier på marknaden. Utförande av en energirevision. 

Kompetens och utbildning: Dvs tillgång till utbildningar, kurser, klasser och program för utbildning och kompetensutveckling av anställda inom ämnen relaterade till energieffektivitet. Tex: Utbildning för anställda om bästa praxis, medvetenhet, regelverk och beteendeförändring relaterade till energieffektivitet. Kvalificering av anställda för att bli certifierade energirevisorer. Utbildning om energieffektivitetstekniker, digitala verktyg för energianalys.  

 


 

  • Deadline för ansökan: 15:e maj 2024 
  • Åtgärderna ska leda till minst 5% minskad energiförbrukning (kWh) 
  • Stödet utbetalas retroaktivt mot uppvisande av kostnader, förutsatt att man kan visa minst 5% minskad energiförbrukning.

Enterprise Europe Network(EEN) ansvarar för EENergy utlysningen. Ansökande företag har direktkontakt med en EEN-rådgivare i ansökan-genomförande uppföljning. Det innebär att företag i först måste kontakt en EEN-rådigare i deras region, kontaktuppgifter finns här: https://enterpriseeurope.se/kontakt.html

Mer information finns även på ansökningssidan: https://eenergy-project.eu/
 


 

Kontakta oss på Energikontor Syd!  

Vi på Energikontor Syd är inte bara experter på energieffektivisering och förnybar energi, vi har även över tjugo års erfarenhet av att utforma projektansökningar och budget. Kort och gott - vi kan projektering med extern finansiering.  Vi samverkar gärna med er i projekt och hjälper er med ansökan. 

Ta kontakt med oss för att bolla idéer! 

Kontaktpersoner


Lena Eckerberg

Lena Eckerberg

Utvecklingschef/Projektledare

Tel. 0734-40 82 75 ,

lena.eckerberg@energikontorsyd.se


Mer inom samma tema

15 artiklar hittades

Se alla poster inom temat