Klimatklivet - Lokala klimatinvesteringar, mätbara resultat.

Publicerad: 2022-12-06


Utlysning från Naturvårdsverket. Klimatklivet har möjlighet att ge stöd till och med 2026.

Klimatklivet - Lokala klimatinvesteringar,  mätbara resultat.

Finansiering till projekt, som är en fysisk investering, ger en kostnadseffektiv utsläppsminskning av växthusgaser och inte kan genomföra utan ekonomisk stöttning. Stödet kommer att finnas till år 2026.
 


 

Stödet kommer att finnas till år 2026. 

Information

Klimatklivet ger stöd till fysiska investeringar som minskar användningen av fossila bränslen.  Det betyder att informationsåtgärder eller åtgärder som syftar till en beteendeförändring inte kan få stöd från Klimatklivet. 

Stöd ges till en investeringar som ger stor klimatnytta och som inte skulle genomförts utan stödet eller om den genomförs på ett sätt så att den ger en större utsläppsminskning jämfört med om stöd inte beviljas. Beviljat stöd burkar ligga mellan 30-65% av investeringskostnaden. Stöd till företag kan aldrig överstiga 70%.
 



Vem kan söka?

Företag, regioner och landsting, kommuner och kommunala bolag, föreningar, bostadsrättsföreningar, stiftelser – alla typer av organisationer kan få stöd från Klimatklivet. Privatpersoner kan inte få stöd. 
 



Läs mer

Läs mer detaljer om programmet och hur man ansöker på Naturvårdsverkets hemsida.

 

Kontakta oss på Energikontor Syd!  

Vi på Energikontor Syd är inte bara experter på energieffektivisering och förnybar energi, vi har även över tjugo års erfarenhet av att utforma projektansökningar och budget. Kort och gott - vi kan projektering med extern finansiering. 

Vi samverkar gärna med er i projekt och hjälper er med ansökan. 

Ta kontakt med oss för att bolla idéer! 

Kontaktpersoner


Lena Eckerberg

Lena Eckerberg

Utvecklingschef/Projektledare

Tel. 0734-40 82 75 ,

lena.eckerberg@energikontorsyd.se


Mer inom samma tema

15 artiklar hittades

Se alla poster inom temat