Almis gröna lån

Publicerad: 2022-12-06


Utlysning från Almi.

Almis gröna lån

 



Information

Almis gröna lån ska möjliggöra grön omställning i små och medelstora företag. Syftet med lånet är att stimulera gröna satsningar som är miljömässigt hållbara och som bidrar till ett eller flera av de sex målsättningarna i EU:s taxonomi. För att investeringen ska klassas som hållbar ska den överensstämma med något av de hållbarhetskriterier som är beslutade av Europeiska kommissionen tillsammans med Europeiska Investeringsfonden.

Grönt lån är en del av Almis tjänster kring hållbarhet där du kan få finansiering till din gröna investering och på så vis rusta dig för framtiden.
 


 

Till vad kan man använda Grönt lån?

Grönt lån kan användas för att finansiera gröna investeringar som driver mot ett eller flera av de sex miljömålsättningarna i EU:s taxonomi.

Almis gröna lån har fokus på begränsning av klimatförändringar och klimatanpassningar som ligger i linje med EU:s "den gröna given", som är EU:s tillväxtstrategi och ramverk för åtgärder för att nå målet att EU ska vara klimatneutralt till 2050.

Tips! Läs mer om Taxonomin i Almis snabbguide

 



Vem kan söka?

Små och medelstora företag som uppfyller de krav som är beskrivna på Almis hemsida. 
 



Läs mer

Läs mer detaljer om  Almis gröna lån och hur man ansöker här på Almi.se  

 

Kontakta oss på Energikontor Syd!  

Vi på Energikontor Syd är inte bara experter på energieffektivisering och förnybar energi, vi har även över tjugo års erfarenhet av att utforma projektansökningar och budget. Kort och gott - vi kan projektering med extern finansiering.  

Vi samverkar gärna med er i projekt och hjälper er med ansökan.   

   

Ta kontakt med oss för att bolla idéer! 

Kontaktpersoner


Lena Eckerberg

Lena Eckerberg

Utvecklingschef/Projektledare

Tel. 0734-40 82 75 ,

lena.eckerberg@energikontorsyd.se


Mer inom samma tema

15 artiklar hittades

Se alla poster inom temat