Klimatneutrala och socialt hållbara kommuner 2024

Publicerad: 2024-02-16


Utlysning från Formas. Utlysningen stänger 4 september 2024.

Klimatneutrala och socialt hållbara kommuner 2024

Formas välkomnar ansökningar som tar sig an en utmaning som syftar till att integrera arbetet med klimatneutralitet och social hållbarhet för att påskynda omställningsarbetet i en kommun eller region.
 


 

Ansökan stänger 
4 september 2024

Information

Syftet är att stärka kommuner och regioners kapacitet och förmåga att påskynda omställningen till klimatneutralitet som också kännetecknas av social hållbarhet. Projekten ska bidra till att skapa förutsättningar för alla, oavsett bakgrund och ekonomiska förutsättningar, att inkluderas i omställningsarbetet. Det är viktigt att de samhällen vi planerar och bygger har attraktiva livsmiljöer som är långsiktigt hållbara. Med denna satsning vill vi skapa förutsättningar för kommuner och regioner att tillsammans med forskningsutförare och andra aktörer ta sig an en komplex utmaning med höga ambitioner att öka förändringstakten mot klimatneutralitet och social hållbarhet. Utlysningen riktar sig till Sveriges alla kommuner, både stora och små, med deras respektive förutsättningar. 
 



Vem kan söka? 

Huvudsökande ska vara en kommun eller region. Endast flerpartsansökningar, där minst en part är en kommun eller region och minst en part är ett universitet, högskola eller forskningsinstitut. Ytterligare medsökande kan vara exempelvis kommun, region, eller forskningsutförare. Företag kan delta in-kind. 
 



Läs mer om utlysningen här.

 

Kontakta oss på Energikontor Syd!  

Vi på Energikontor Syd är inte bara experter på energieffektivisering och förnybar energi, vi har även över tjugo års erfarenhet av att utforma projektansökningar och budget. Kort och gott - vi kan projektering med extern finansiering.  Vi samverkar gärna med er i projekt och hjälper er med ansökan. 

Ta kontakt med oss för att bolla idéer! 

Kontaktpersoner


Lena Eckerberg

Lena Eckerberg

Utvecklingschef/Projektledare

Tel. 0734-40 82 75 ,

lena.eckerberg@energikontorsyd.se


Mer inom samma tema

15 artiklar hittades

Se alla poster inom temat