16/09
2021

Workshop: Lastcyklar en tillgång i transportomställningen


Klicka här för att anmäla dig.För att bryta vårt fossilberoende inom transportsektorn behövs olika insatser på flera plan. Som offentlig aktör är du en föregångare med möjligheter att leda transportomställningen. Denna dag får du möjlighet att djupdyka in på lastcyklars möjligheter.

 

Välkommen att delta i en halvdags workshop som handlar om att hjälpa dig utforska möjligheterna med lastcyklar i din kommun, både inom organisationen och ut mot företag och allmänhet. Workshoppen vänder sig till miljöstrateger, trafik/infrastrukturplanerare, förvaltningar som tekniska, samhällsbyggnads, omsorg, utbildning, och andra intresserade.


Tid: 16 september, kl 08.30 - 12.00
Var: Online


Under workshoppen kommer vi bland annat att:

  • Ge en översikt över möjliga användningsområden, modeller och motivationsfaktorer
  • Göra en kartläggning av din kommuns transportbehov 
  • Lyssna till inspirerande exempel presenterade av Richard Armitage och Colin Hale:

 

Making cargo bikes an attractive option for businesses and organisations
The session will highlight where European cities have successfully introduced local businesses and organisations to efficient, cost-effective and zero emission deliveries using cargo bikes and cycle logistics
Richard Armitage, ECLF

 

Cykelbiblioteket i Växjö – ett prova-på projekt för en hållbar framtid?
Om Växjö kommuns motiv till att starta cykelbiblioteket i Växjö, lösningar kring funktion och finansiering, resultat och lärdomar från båda säsongerna. Pilotprojektet blev en succé och nu finns planer på fortsättning under 2022.
Colin Hale, Växjö kommun

 

Porträtt av Richard Armitage

Richard Armitage, vd på European Cycle Logistics Federation

År 2014 tillträdde Richard posten som vd för European Cycle Logistics Federation(ECLF). Sedan 2019 har Richard varit ordförande för European Cargo Bikes & Cycle Logistics Experts' Group (CBCLEG). Huvudkontoret ligger i Bryssel och drivs under ett partnerskap mellan Cycling Industries Europe och ECLF, med stöd av City Changer Cargo Bike Project där ECLF är en utbildnings- och spridningspartner.

 

Porträtt av Colin Hale

Colin Hale, Växjö kommun

Colin jobbar som projektledare inom hållbart resande och ansvarar främst för EU-projektet SUMBA samt förlängningsprojektet SUMBA+. Dessa projekt innebär framtagande av olika utredningar och analyser inom transportområdet med fokus på hållbart resande och trafiksäkerhet. Dessutom har Colin med flera tagit fram en ny transportplan för Växjö kommun där cykeln, och lastcykeln, spelar en viktig roll i kommunens strategier för att främja hållbara transporter och för Växjös mål att bli fossilbränslefritt 2030. 

 

Johanna Wallin, Energikontor Sydost

Johanna leder workshoppen och  presenterar lärdomarna från lastcykelprojektet CoBiUM, som energikontoret och Växjö kommun har samverkat inom och som nu avslutas.

 

Välkommen att anmäla dig, senast den 8 september 2021
Workshoppen är kostnadsfri men kräver registrering. 
 

Dekorativ illustration

 

Kontakt

Marcus Åberg, Växjö kommun
tel. 0470-59 94 63, marcus.aberg@vaxjo.se


André Benaim, Energikontor Sydost
tel. 073- 521 14 94, andre.benaim@energikontorsydost.se
 

 

Växjö kommuns logga   Energikontor Sydosts logga

Klicka för att läsa mer om CoBiUM   South Baltics logga