Solenergidagarna

Solenergi i fokus hela maj

Syfte

Under kampanjen Solenergidagarna den 1-31 maj 2014 arrangeras med massor av aktiviteter med tema solenergi.

Projektperiod

mars 2013 till juni 2014

Projektets hemsida

http://solardays.se

Den 1-31 maj 2014 genomförs Solenergidagarna i Sverige. 

Syftet med kampanjen är att sprida kunskap om solenergi. Vi vill visa vad är för skillnad mellan solel (solceller) och solvärme (solfångare) och dess användningsområden. Vi vill informera om hur mycket solenergiresurs som finns i Sverige (mer än vad man tror), om grundteknik, installation och underhåll (inte alls krångligt), och även om ekonomi och tillgängligt stöd (det blir mer och mer lönsamt!).

Aktiviteter nära dig!

Under 2014 arrangeras ett stort antal aktiviteter med solenergi som tema runt om i sverige. Här hittar du vilka aktiviteter som arrangeras i närheten av dig! Aktiviteter i Sverge 2014 

För mer information kontakta Energikontor Sydost.

 

info@energikontoretsydost.se​

Kampanjen arrangeras av Energikontoren Sverige.

 

Johanna Wallin,
Kommunikatör/Projektledare


Tel. 0709 - 21 60 56,
johanna.wallin@energikontorsydost.se

Bakgrund

Kampanjen är en del av European Solar Days, vilken är den största solenergikampanjen i Europa, med mer än 20 deltagande länder. Den har pågått sedan 2002, då den startade i Österrike. Under förra årets kampanj (2013) arrangerades 180 aktiviteter i hela Sverige, bl. a. mässor, föreläsningar, torgmöten, öppet hus, solsafari, tävlingar mm. Mer än 190 000 personer fick information om solenergi under dessa dagar. 

Kampanjen är ett initiativ från Energikontoren Sverige i sammarbete med Svensk Solenergi med stöd från Energimyndigheten.

Länkar

Mer information och material för dig som anordnar aktiviteter finns på
Solenergidagarnas hemsida