Design för energieffektiv vardag

Publicerad: 2021-12-03


Utlysning från Energimyndigheten

Design för energieffektiv vardag

Detta är en utlysning från Energimyndighetens program Design för energieffektiv vardag. Programmet kombinerar energi, design och beteende och kan ge ekonomiskt stöd till forsknings- och utvecklingsprojekt som kan påskynda omställningen till ett energi- och resurseffektivt samhälle. Utlysningen omfattar cirka 30 miljoner kronor och är öppen för ansökningar fram till och med den 1 mars 2022.

Ansök senast 1 mars 2022

 

Fokus

Utlysningen välkomnar projekt inom programmets två forsknings- och utvecklingsområden: Kunskap och kompetens och Innovation och teknik för resurseffektivitet. Särskilt välkomna är projektansökningar som berör:
 

  • deltagarbaserade lösningar som skapar varaktiga beteendeförändringar mot lägre klimatavtryck hos målgrupper som traditionellt sett är svåra att nå och motivera, såväl privatpersoner som ekonomiska aktörer.
  • en kombination av miljömässig hållbarhet, estetik och inkludering i bebyggd och virtuell miljö som på bästa sätt tillgodoser människors behov.
  • projekt som utmanar normen och använder nya och innovativa metoder för att flytta kunskapen framåt och bidra till effektiv energianvändning på såväl landsbygd, tätorter och i stadskärnor.
     

Samverkan mellan akademi, offentlig sektor, civilsamhälle eller näringsliv och koppling till internationell forskning inom området ses som meriterande.

 

Vem kan söka?

Företag och designbyråer, offentlig sektor, universitet och högskolor, institut och övriga aktörer med anknytning till området. 

 

Delta på webbinarium 19 januari 2022  

Här får du veta mer om programmet och utlysningen, samt tips på saker att tänka på när du ansöker. Det finns även tid för att ställa frågor.

När? Onsdagen den 19 januari, kl. 11 – 12
Var? Digitalt via Zoom

Anmäl dig via den här länken

 

Läs mer om utlysningen på designforenergi.se

 

Kontakta oss på Energikontor Sydost!

Vi på Energikontor Sydost är inte bara expeter på energieffektivisering och förnybar energi, vi har även över tjugo års erfarenhet av att utforma projektansökningar och budget. Kort och gott - vi kan projektering med extern finansiering.

Vi samverkar gärna med er i projekt och hjälper er med ansökan. 

 

Ta kontakt med oss för att bolla idéer!

Kontaktpersoner


Lena Eckerberg

Lena Eckerberg

Utvecklingschef/Projektledare

Tel. 0734-40 82 75 ,

lena.eckerberg@energikontorsydost.se


Mer inom samma tema

0 artiklar hittades

Se alla poster inom temat