Smarta lösningar för smarta städer

Publicerad: 2018-10-23

Den 17–18 oktober deltog Energikontor Sydost på Baltic Clean Technology, den stora internationella cleantech-konferensen för södra Östersjön, som hölls för andra året i rad. Över 130 deltagare från Sverige, Tyskland, Polen och Litauen samlades för att lyssna på föreläsningar om hållbara lösningar för städer, delta på workshops och diskutera projektutveckling. Energikontor Sydost hade även med sig två key-notes till konferensen, Professor William Hogland från Linnéuniversitetet och Dr Wisdom Kanda från Linköpings universitet.
 

Konferensens organisatörer ordnade också studiebesök, ett till Polens största kontor med passivhus standard som är under konstruktion i Szczecin och ett till Europas kanske modernaste kraftvärmeverk, Eco-Generator, som bara har varit i drift i några veckor.

Till vänster: Några av de svenska deltagarna ombord på Polenfärjan. Till höger: Dr Wisdom Kanda i sällskap med deltagare från Polen,
Sri Lanka och Sverige vid Eco-Generator.

 

Studieresa till Frankrike i vår - håll utkik!

I mars nästa år är det dags för en studieresa till passivhusmässan i Colmar, Frankrike. En inbjudan till detta tillfälle kommer att dyka upp på vår hemsida framöver, håll utkik!

 

Läs mer om konferensen Baltic Clean Technology

 

Konferensdeltagandet gjordes inom ramen för projektet Cleantech International som utvecklar cleantech-företag i södra Östersjöområdetfinansierat av södra Östersjöprogrammet. 

 

För frågor, kontakta projektledare Tommy Lindström