Oskarshamn fick Trafikantveckanpris

Publicerad: 2014-11-14

Oskarshamns kommun tilldelades Energikontor Sydosts regionala Trafikantveckanpris under EnergiTing Sydost den 13 november i Alvesta.

 

Syftet med tävlingen är att lyfta arbetet med hållbara transporter som en del i kommunernas energi- och klimatarbete. Belöningskriterierna är antalet medborgare som nåtts under veckan, om aktiviteterna sträcker sig under hela veckan, om en permanent åtgärd har genomförts, själva idén med aktiviteten. Juryn består av representanter från Energikontor Sydost.

 

Priset tilldelas den kommun som under Europeiska Trafikantveckan 16-22 september genomfört bästa aktiviteter i Sydost.

Europeiska Trafikantveckan 2014, juryns motivering:

 

Oskarshamns kommun planerade och genomförde flera väl genomtänkta aktiviteter under Trafikantveckan så som Resepolicykalas, Klimatkampanjen Junior, Klimatmatchen och aktiviteter som genomfördes ute på landsbygden för att inte allt skulle ”hända i stan”. Oskarshamns Kommun har därför på ett fördömligt sätt omfamnat flera olika målgrupper i sin kampanj och valt nya grepp för att nå målgrupper som tidigare inte haft möjlighet att delta.

 

Priset delades ut av Energikontor Sydost ABs styrelseordförande Ewa Engdahl och mottogs av Peter Wretlund, Katarina Skoglycka och Linda Axelsson på Oskarshamns kommun.

För mer information, kontakta Christel Liljegren, christel.liljegren@energikontorsydost.se, tel. 0706-20 83 08.