Finländare besöker biogasanläggningar i Mörbylånga och Växjö

Publicerad: 2018-09-04

Bergkvara bussdepå i Mörbylånga får tisdagen den 5 september besök av en delegation från finska Jyväskylä stad. Det är representanter för regionala kollektivtrafiken samt lokala biogasproducenten som får höra vad det har inneburit för olika aktörer som Kalmar Länstrafik, regionförbundet, kommunen och Bergkvara buss att välja biogas och hur de har gått tillväga för att få till det hela. De får också en rundvandring på själva depån.


På torsdag den 6 september befinner sig delegationen i Växjö och träffar Växjö kommun samt besöker deras förbehandlings- och biogasanläggning i Häringetorp och Sundet. Under eftermiddag får gruppen sedan träffa distributören av biogas, Småländska bränslen, besöka deras el- och gasbilsutställning samt höra om Europas grönaste stad.


Hannele Johansson, projektledare på Energikontor Sydost samt Biogas Sydost besökte de finska organisationerna i april tidigare i år. Det är inom ramen för Horisont 2020-projektet BiogasAction som de bilaterala aktiviteterna med Jyväskylä stad i Centrala Finland anordnas


- Det här utbytet är till mycket hjälp för oss i Finland och Sverige, som är de länder som ligger i framkant vad gäller produktion av biogas till fordonsbränsle, säger Hannele Johansson, Energikontor Sydost.

 

Läs programmet

 

För mer information, kontakta
Hannele Johansson    
Tel. 0734-19 91 81, hannele.johansson@energikontorsydost.se

 

   

Biogas Action är finansierat av EU genom Horisont 2020-programmet under avtal nummer 691755.