Att använda tjänstecykel som pendlingsfordon

Publicerad: 2020-02-14

Karolina Dahlblom, samordnare Region Kalmar län, var en av de anställda i Region Kalmar som nappade på att skaffa en tjänstecykel när möjligheten uppstod. Vi på Energikontor Sydost är nyfikna på hur det funkar att jobbpendla på cykel, även om man har i traditionella cykel-mått mätt ganska långt till jobbet. Karolina delar här med sig av sina erfarenheter.

 

Du är en av dem som skaffat tjänstecykel, hur har det fungerat tycker du?

–I maj 2019 fick jag min elcykel levererad och det har fungerat jättebra.
 

Hur mycket cyklar du?

– Jag har 1,2 mil enkel väg till jobbet och använder min elcykel dagligen under sommarhalvåret. Sedan i maj har jag bara använt bilen till jobbet en handfull gånger. Vintertid är min plan att ta bussen till och från jobbet.

 

Bilpendlade du innan?

–Cyklade en del och körde bil mestadels. Med tanke på att man måste parkera en bit från jobbet och gå en bit så tjänar man inte mycket tid på att bilpendla.

För min del är det här helt perfekt, på eftermiddagen riktigt längtar jag efter att sätta mig på cykeln och trampa hemåt. Jag får motion och frisk luft.

 

Kan du rekommendera el-tjänstecykel till andra kollegor?

–Jag har redan gjort det till flera kollegor, jag kan verkligen rekommendera det. Jag hade nog inte köpt en elcykel om tjänstecykel-förmånen inte funnits.

 

 

Läs den tidigare intervjun om tjänstecykelprogrammet med Region Kalmar läns förhandlingschef Magnus Ivarsson.