Energikontor Sydost söker:

Noggrann, engagerad redovisningsekonom sökes till Energikontor Sydost

  

Vill du arbeta med ekonomi i en projektfinansierad organisation? Nu söker vi vår nästa engagerade medarbetare som vill arbeta med redovisningen och vara delaktig i den dagliga driften av bolagets ekonomiska administration.


Tjänsten innebär att du arbetar med samtliga arbetsuppgifter som åligger ekonomifunktionen, tex kund- och leverantörsreskontra, löpande bokföring, kvartals- och årsbokslut samt årsredovisning. Du är med och analyserar resultat, ta fram förklaringar och förslag på förändringar. 
Utöver detta omfattar tjänsten uppdrags- och projektredovisning. Det innebär uppföljning av externfinansierade projekt (tex EU projekt), hantering av frågor internt och från finansiär, granskning av t.ex. bokföring och tidrapporter samt rapportering till finansiärer. Du säkerställer att vi följer GDPR-instruktioner kopplat till projektadministration och rapportering samt att rutiner kopplade till ekonomi finns och är uppdaterade. Du bevakar att arbetet följer gällande lagstiftning och regler och informerar chefer och medarbetare om förändringar. 
Tjänsten är underställd vd och arbetet sker tillsammans i ett team på ekonomifunktionen, som består av ytterligare en redovisningsekonom och en HR- och löneadministratör. Vi stöttar varandras arbete i teamet.
 

Din profil
Som person är du noggrann, ansvarstagande, strukturerad, engagerad och har lätt för att se detaljer i helheten. Du ser vad som behöver göras och tar tag i det. Du är en god rådgivare som inger förtroende och lyckas förmedla varför noggrann administration och redovisning är viktigt. Du har ett eget driv och förstår vikten av god dialog. Du har ekonomisk högskoleutbildning eller motsvarande med inriktning på redovisning samt goda kunskaper i Excel och god förmåga att uttrycka dig väl, i tal och skrift, både på svenska och engelska. Erfarenhet av EU-projektredovisning och arbete i VISMA är meriterande. 
 

Om oss
Energikontor Sydost arbetar med förnybar energi och energieffektivisering för en minskad klimatpåverkan och hållbar regional utveckling. Vi är just nu 27 anställda och driver ett trettiotal projekt.
 

Start: så snart som möjligt enligt överenskommelse
Omfattning och placering: Heltid (kan diskuteras), provanställning kan komma att tillämpas.

Placeringsort: Växjö
Ansökan: Snarast möjligt, dock senast 2018-08-15. Vi arbetar med löpande urval.
Mejla din ansökan till christel.liljegren@energikontorsydost.se. 
Skriv ”Ansökan administratör/ekonom” i ärenderaden.

 

I och med att du mailar din ansökan till oss samtycker du till att vi hanterar dina personuppgifter under rekryteringsprocessen. Dina personuppgifter kommer raderas när rekryteringen är avslutad, om inte annat meddelas.

 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta;
Christel Liljegren, vd, 0706–208 308, christel.liljegren@energikontorsydost.se 
Eller någon av våra fackliga representanter:
Hannele Johansson SACO, 073-419 91 81, hannele.johansson@energikontorsydost.se 
Kerstin Eriksson, Vision, 070-620 83 07, kerstin.eriksson@energikontorsydost.se 

 

Varmt välkommen med din ansökan!