Energikontor Sydost söker:

Projektledare inom hållbara transporter

 

Vill du arbeta med att få sydost att resa mer hållbart? Då är kanske tjänsten på Energikontor Sydost något för dig!
Vi söker nu projektledare som ska komplettera vårt team med kunskap och intresse av hållbara transporter och mobility management. Vi arbetar i olika projekt med att möta transportsystemets utmaningar genom påverkansarbete för att bryta invanda mönster och effektivisera transporter. Målet är att cykel, buss, tåg eller en promenad ersätter bilen vid arbets- och tjänsteresor eller att resan ersätts av ett distansmöte, samt att godstransporter utvecklas och samordnas för mindre miljöbelastning. Just nu är lastcykel i fokus i flera av våra projekt. 

 

Arbetsuppgifter
Energikontor Sydosts uppdrag är att skapa medvetenhet, utbilda och inspirera. Projektledning hos oss innebär att identifiera behov och omvärldsbevaka, att koordinera, stötta och genomföra aktiviteter, uppgifter och åtgärder som vi själva eller våra partners planerar och genomför för att förbättra resor och transporter. Det kan handla om att utveckla informationsmaterial, planera utbildningar och seminarier, samarbeta med kommuner i utvecklings/implementeringsfas, utredningsarbete m.m.  Vårt arbete genomförs i nära samarbete med andra offentliga och privata aktörer både lokalt och regionalt för att åstadkomma mesta möjliga nytta, så nätverkande och samarbete är en viktig del av arbetet.
Vi driver både svenska och internationella projekt och som projektledare omfattar arbetet även ett administrativt ansvar för rapporter, budget och avtalsefterlevnad. Ekonomisk rapportering görs av projektekonomer. Som projektledare kan du även gå in och stötta i andra projekts arbete.

 

Din profil
Du gillar att arbeta i projekt och vara med att inspirera andra till ett mer hållbart agerande. Du är nyfiken, engagerad och kommunikativ. Du vill se resultat och gillar ordning och reda, har god analytisk förmåga och är duktig på att samverka med andra. Du har eftergymnasial utbildning eller likvärdiga erfarenheter från arbetslivet kring resor och transporter t.ex. effektivisering, mobility management, beteendepåverkan eller samhällsplanering.  Du talar svenska och engelska flytande och kan uttrycka dig väl i skrift i båda språken. Meriterande är om du har
•    erfarenheter från cykel- och lastcykelprojekt
•    erfarenheter från projektledning och arbete i EU-projekt 
•    kontakter inom det offentliga, privata eller ideella i sydost
•    B-körkort (vi reser dock helst kollektivt)

 

Om oss

Energikontor Sydost arbetar med förnybar energi och energieffektivisering för en minskad klimatpåverkan och hållbar regional utveckling.

Vi är en organisation utan vinstintressen som jobbar för ett hållbart energisystem i samverkan med både privata aktörer och våra ägare; kommuner, landsting och regionförbund i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län. Vi stöder ägarna i deras strategiska och konkreta klimat- och energiarbete så att lokala och regionala mål kan nås. Vår verksamhet finansieras huvudsakligen av medel från svenska myndigheter och EU. Läs mer på www.energikontorsydost.se.

 

Om tjänsten

Start: så snart som möjligt enligt överenskommelse

Omfattning och placering: 100%, provanställning kan komma att tillämpas. I första hand Växjö eller Karlskrona

Ansökan: Snarast möjligt, dock senast 2018-08-15. Vi arbetar med löpande urval.

Mejla din ansökan till christel.liljegren@energikontorsydost.se.  Skriv ”Ansökan hållbara transporter” i ärenderaden.

 

I och med att du mailar din ansökan till oss samtycker du till att vi hanterar dina personuppgifter under rekryteringsprocessen. Dina personuppgifter kommer raderas när rekryteringen är avslutad, om inte annat meddelas.

 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta;

Christel Liljegren, vd, 0706–208 308, christel.liljegren@energikontorsydost.se

Eller någon av våra fackliga representanter:

Hannele Johansson SACO, 073-419 91 81, hannele.johansson@energikontorsydost.se

Kerstin Eriksson, Vision, 070-620 83 07, kerstin.eriksson@energikontorsydost.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!