24/03
2021

Webbinarium Hållbar och lönsam utveckling - cirkulär ekonomi i Kalmar och Kronobergs län


Länk till anmälningsformulärEN EFTERMIDDAG OM HUR FÖRETAG OCH SAMHÄLLE VÄXER AV OCH MED EN CIRKULÄR EKONOMI

24 MARS KL. 13:00-16:00, online.

 

En omställning till cirkulär ekonomi kan innebära ökad resurseffektivitet, minskad klimatpåverkan och ökad sysselsättning, tillväxt och konkurrenskraft. Kronoberg och Kalmar är regioner där företag, offentlighet, akademi och andra krafter i samhället samverkar för en stark, cirkulär ekonomi. Det är visionen och resan dit har börjat! Inspireras av en späckad eftermiddag av föreläsningar, goda företagsexempel, vindlande diskussioner, framtidsspaningar, filmvisningar och releasefest!


Innehåll

 

MODIGA OCH FRAMSYNTA FÖRETAG OCH KOMMUNER SOM GÅR FÖRE - LOKALA EXEMPEL Du får möta flera lokala företag som startat sin omställning till en cirkulär ekonomi samt Torsås kommun som korsbefruktat sin miljö- och näringslivskompetens. Ta del av deras erfarenheter!

 

CIRKULÄRA IKEA – EN FRÅGA OM ÖVERLEVNAD Per Stoltz, Sustainability Leader Ingka Group, om hur IKEA ska fortsätta att vara en framgångssaga.

 

RELEASE: VERKTYG FÖR CIRKULÄR OMSTÄLLNING Linnéuniversitetet lanserar ett grafiskt och enkelt verktyg som hjälper företag, kommuner och organisationer att bli mer cirkulära och hållbara.

 


MÖJLIGHETER OCH FRAMÅTBLICK Lyssna till spaningar och regionala initiativ och hör om hur regionernas aktörer kan kraftsamla för en cirkulär ekonomi

 

 

Dagen anordnas av projektet Cirkulär ekonomi i Kronoberg och Kalmar län (CRKKL) och är kostnadsfri. Sista anmälningsdag 22/3.Länk till anmälningsformulär

 

Varmt välkommen!

 

KONTAKT
Helene Wieslander, Region Kronoberg
0470 58 30 64 , helene.wieslander@kronoberg.se
Antje Schreyer, Region Kalmar län
0480 44 83 37 , antje.schreyer@regionkalmar.se