14/02
2020

Seminarium - Från energislöseri till värdeskapande fastighetsförvaltning


Välkomna till ett kostnadsfritt halvdagsseminarium i Ronneby

Tid: 14 februari kl. 08.30-12.00

Plats: Gröna Rummet på Softcenter3, Fridhemsvägen 8 i Ronneby

Målgrupp: Fastighetschefer, ekonomichefer, kommunchefer och miljöstrateger.

Anmäl dig senast den 7 februari till: Katrine Svensson, katrine.svensson@karlshamn.se

OBS begränsat antal platser

 

Idag använder många kommuner fastighetsunderhåll som en budgetregulator. Konsekvensen blir att kommuner slösar med energi och skjuter ett underhållsberg framför sig.

 

Den genomsnittliga totala energianvändningen i Skånes kommuner är 175 kWh/m2 jämfört med 115 kWh per/m2 för Sveriges bästa kommuner. Vi har en liknande situation i Blekinge. Det innebär att kommuner slösar bort många miljoner om året på onödiga energifakturor.


Daniel Svensson, som är fastighetsutvecklare med lång erfarenhet av energieffektivisering och ekonomi, kommer att visa hur vi kan nå bättre resultat. Anders Edwall från Osby kommun, delar med sig av sina erfarenheter från Skåne. 


Under seminariet får du inspiration och verktyg att vända det ekonomiska perspektivet för att få både ekonomi och miljönytta genom energieffektivisering.

 

Prel. program

8.30 Kaffe och fralla finns framdukat

 

9.00 Hur kan Blekinges kommuner bidra till energiomställningen?

Ulf Hansson, klimatstrateg Länsstyrelsen Blekinge och Katrine Svensson, Energikontor Sydost

 

9.10 Från budgetstyrd till behovsstyrd och värdeskapande fastighetsförvaltning

Daniel Svensson, fastighetsutvecklare, ESM Ab förklarar hur man kan överkomma underhållsberget och gå över till värdeskapande fastighetsförvaltning

 

10.15 Pengarna, det största hindret och den största drivkraften

Anders Edwall, teknisk chef Osby kommun 11.00 Räkneövningar med praktiska exempel och diskussion Daniel Svensson, ESM Ab

 

Ladda ner inbjudan och program

 

"En värdeskapande fastighetsförvaltning använder alla sina resurser för att skapa så trevliga, ändamålsenliga & klimatsmarta lokaler till en så låg totalkostnad som möjligt under livscykeln".


Seminariet arrangeras inom ”Energisamverkan Blekinge”, som är ett samarbete mellan kommuner, Region Blekinge, Länsstyrelsen, Energikontor Sydost, BTH och Netport Energikluster. Seminariet genomförs med stöd av Tillväxtverket och Region Blekinge.