Tillsammans med Länsstyrelsen Kalmar län och Linnéuniversitetet bjuder vi in till ett inspirerande webbinarium om mat
som gör gott - kopplat hälsa, hållbarhet och wellbeing.
Med webbinariet vill vi inspirera dig om hållbar mat som gör gott, hur du kan
tänka för att utvecklas och vad som gör dina erbjudanden till wellbeing.
Oavsett om du verkar inom restaurangbranschen, förädlar råvaror, erbjuder
matvandringar och utomhusmatlagning eller är en småskalig eldsjäl med ett
litet kafé, är du varmt välkommen att delta. Vi vill hjälpa dig att bredda dina
kunskaper kring hållbar och hälsosam mat, nå en ny målgrupp och stötta dig
inför den kommande sommarsäsongen.
Tid & datum: Tisdagen den 1 juni. Försnack klockan 08.45. Webbinarie 09.00-12.00.
Mötesplats: Online via Skype for business, via denna länk.
Testa gärna headset & mikrofon innan mötet.
Anmälan: Anmäl dig senast den 31 maj till: joanna.kohnen@lansstyrelsen.se
08.45 Check in & filmvisning
09.00 Välkommen & uppstart - Joanna Kohnen, Länsstyrelsen
Introduktion till wellbeingturism & hur maten anknyter till wellbeing - Per Markus Jönsson, Länsstyrelsen
Mat, hälsa & hållbarhet - Anna Blücher, lektor LNU & Anna K Sjögren, kostvetare och journalist.
Lyssna till och lär dig mer om:
• Vad hälsosam mat innebär
• Vilken mat som är bra för hälsa och hållbarhet
• Framtidens mat
• Hur du som företagare kan gå vidare
PAUS
Mat som gör gott - i linje med wellbeing - Stephanie Verstift, LNU
Lyssna och lär dig mer om:
• Hur mat och wellbeing hänger ihop
• Vad som gör dina erbjudanden till wellbeing
• Hur du kan utvecklas i linje med konceptet wellbeing
• Vad du kan tänka på när det kommer till hållbarhet
Goda exempel från Kalmar län
Låt dig inspireras av några lokala wellbeingföretag, om hur de arbetar med sina
erbjudanden kopplat till hållbarhet och välmående.
Har du frågor, kontakta Lali Lidell
Webbinariet arrangeras inom projektet SB WELL.