24/01
2018

Att mäta är att veta! Följ med på studiebesök i Kalmar län


Är du intresserad av smart energimätning och energieffektiva byggnader?

Då kan det här nåt för dig:

Energikontor Sydost har glädjen att bjuda in till en studieresa om smart energimätning, hållbara byggnader och hållbar förvaltning. Vi besöker också ett exempel på innovativa finansieringsvägar. Ett mer detaljerat studiereseprogram kommer inom kort.

Var: Kalmar - Mönsterås - Oskarshamn. Hela studiebesöket kommer att vara på engelska då det medföljer gäster från Europa.

 

Hur: Nu ges möjlighet att följa med Energikontor Sydost och titta närmare på några goda exempel på god energihushållning och mätning och uppföljning. 

 

Vi har möjlighet att bjuda med några personer som är intresserade av energimätning i fastigheter och energieffektivisering(OBS! Mycket begränsat antal platser! Företräde ges till personer verksamma i Kalmar län och Energikontor Sydosts medlemmar)

 

Preliminärt program: 

24 januari. (Heldag)
Vi besöker Mönsterås kommun och tittar närmare på deras satsning på lågenergibyggnader: biblioteket och förskolan Galaxen. Därefter åker vi till Arena Oskarshamn och optimerar energianvändningen i sin anläggnen med ishall, simhall och gym.

25 januari: (Heldag) Vi besöker Landstinget Kalmar län i Kalmar och tittar på geokyla, det fastighetsprogram de använder för att övervaka och följa energianvändningen (och det mesta andra kopplat till fastighetsförvaltning) och en energirenoverad hälsocentral.  och februari-1 mars. Därefter besöker vi Kalmar energi för att få höra om deras andelsfinansierade solcellsanläggning vid flygplatsen. 

 

Kontakta oss för ett detaljerat program.

Låter det intressant?  Tipsa gärna inbjudan vidare i din organisation om det är någon annan du tror är mer intresserad än dig!

 

Återkom därför snarast med intresseanmälan eller frågor till mig på lena.eckerberg@energikontorsydost.se eller 0734-408275.

 

Bakgrund: Resan och studiebesöken arrangeras inom projektet EMPOWER. Projekt inom Interreg Europeprogrammet syftar till att möjliggöra nätverksbyggande, där regioner utvecklar och sprider innovativa utvecklingsidéer genom av erfarenhetsutbyte och strategiarbete. EMPOWER ska bidra till mer en energieffektiv fastighetsförvaltning genom ökad kontroll, uppföljning och styrning av energianvändningen i byggnader.