Härliga start-updagar i Rostock!

Publicerad: 2018-08-14

Företagaren John Nyberg åkte med Energikontor Sydost till Rostock där han fick presentera sin verksamhet och knyta kontakter med andra start-upföretag i cleantechbranschen. I höst väntar fler evenemang. 

 

När Energikontor Sydost fick möjlighet att ta med ett start-up företag till Hanse sail Business i Rostock 10-11:e augusti, lyckades vi få kontakt med John Nyberg på Pure Bio Synergy via Kalmar Science Park.

 

               

John Nyberg från Pure Bio Synergy på start-up eventet i Rostock. Foto: Energikontor Sydost

 

På fredagen anordnades ett kvällsevent där vi bl.a. träffade andra tyska start-ups vilket var mycket intressant. Lördagen var dagen för Sailbrunch som arrangerades av Business Rostock med över 150 deltagare. Under dagen hölls flera bra föredrag som sedan följdes av studiebesök på växande start-up företag, i vårt fall ett 3D-printingföretag som kunde printa i olika material, bl.a. metall, och företaget spås en lysande framtid.
 

Verkligen roligt att få följa med till eventet. Fick flera bra kontakter och roligt att se hur stödet till start-up företag fungerar i Tyskland”, säger John Nyberg. Arrangörerna hade ordnat så att John fick möjlighet att träffa flera internationella investerare som visade stort intresse för hans företag. Vi håller tummarna för att kontakterna fortsätter.

 

I år var evenemanget särskilt festligt då Rostock firar 800 år som stad. Dessutom pågick Tall Ships Race samtidigt och över 170 klassiska större segelfartyg fanns på plats.

 

Besöket i Rostock var en del i det pågående Interreg Southbaltic-projektet Cleantech International där Energikontor Sydost deltar som svensk partner och som syftar till att öka samarbetet mellan cleantechföretag runt Södra Östersjön. 

Förutom eventet ovan anordnas också årliga cleantechkonferenser, webbinarier och workshops.  Regionala medfinansiärer till projektet är Länsstyrelsen i Blekinge och Regionförbundet i Kalmar.

Vill du veta mer? Gå in på southbaltic-cleantech.eu

 

Anmäl dig till höstens konferens!

Till hösten väntar årets Cleantechkonferens i Polen dit man som företag kan anmäla sig redan nu och kostnadsfritt delta på. Läs mer om konferensen

 

Har du frågor är du välkommen att kontakta 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tommy Lindström
Projektledare

Tel. 0735448629
tommy.lindstrom@energikontorsydost.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annica Lindh
Projektledare

Tel. 0709-21 60 59
annica.lindh@energikontorsydost.se