Christel Liljegren utsedd till vd

Publicerad: 2017-10-31

Bolagsstyrelsen har utsett Christel Liljegren till ny vd för Energikontor Sydost AB. Christel, som tillträder tjänsten den 1 november, är idag tillförordnad vd och har flera års erfarenhet av verksamheten.

 

Christel är 40 år och har arbetat på Energikontoret sedan 2011 då hon anställdes till kontoret i Kalmar, för att driva projekt inom beteendeförändring och energieffektivisering. Sedan dess har arbetet omfattat hållbar upphandling, energieffektiv gatubelysning, energitjänster och mycket mer. Som gruppchef och senare som avdelningschef för projektledarna har Christel suttit i ledningsgruppen för Energikontoret sedan 2012. Från 2016 har Christel innehaft rollen som vice vd.

 

– Jag och övriga styrelsen hälsar Christel Liljegren varmt välkommen till uppdraget som vd för Energikontor Sydost AB ”, säger Ewa Engdahl, styrelseordförande. Christel har i sin tidigare roll som tf vd visat på ett stort engagemang och handlingskraft. Nu ser vi fram emot att tillsammans stärka och utveckla bolagets verksamhet till nytta för våra ägare och för miljön.

 

Christel är född och uppvuxen på norra Öland, där fritiden i många år kretsade kring djur och natur, ett intresse som ledde till en akademisk bakgrund inom Ekologisk Ekonomi. Hon har sedan under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med olika aspekter av hållbarhetsarbete, senast som ansvarig för avfallsplanens införande på KSRR.

 

– Fokus och mål för mig har alltid har varit att öka engagemang och medvetenhet för att sedan tillsammans med andra kunna åstadkomma förbättringar, säger Christel, och som vd för Energikontoret kommer samverkan fortsatt vara en viktig prioritering för mig. Både internt men framför allt mellan oss och alla viktiga aktörer som finns så väl nära som utspridda i Europa.