2019-09-12 Solcellseminarium i Agunnaryd

I Agunnaryds bygdegård samlades den 12 september inbjudna föreningar från närliggande kommuner till en informationsträff om solceller organiserad av Energikontor Sydost.
Energikontor Sydost inledde och avslutade kvällen. På plats var solcellslevernatören Airby Solar vilka beskrev viktiga saker att tänka på när man köper solceller. Bland annat uppmanades att tidigt söka bidrag för att få en bra plats i kön, samt att ta en kontakt med sin kommun för att höra om det finns några lokala regler att ta hänsyn till. Intresset var stort bland deltagarna och i publiken fanns flera som redan hade solceller i sin Bostadsrättsförening. Länsstyrelsen beskrev hur man går till väga för att söka bidrag och avslutningsvis uppmanade Energikontoret att ta en kontakt om man behöver hjälp med sitt solcellsprojekt.

 

Presentationer: